COACHING

Naast haar werk als musicus is Dorine tevens actief als docent en coach.

 

Neem contact op als je:

 

  • hobolessen wilt volgen

  • wilt werken aan je (podium)presentatie en uitvoering

  • je ensemble of groep een boost wilt geven; dit kan muzikaal, maar ook op organisatorisch en/of theatraal gebied

 

Dorine heeft ruime ervaring in het opzetten en artistiek managen van (kamermuziek)ensembles en orkesten. Ze organiseerde diverse producties waarin ze zelf meespeelde of die ze regisseerde.

 

Aan het Koninklijk Conservatorium was ze actief als docent muziektheater en methodiek.

 

Ook kan ze je uitgebreid adviseren over het aanvragen van subsidies voor je productie. 

Ludovico Asnaghi, hoboïst Jong Metropole 2018:

 

'During the young metropole experience, we had Dorine as a woodwind coach..such a luck! She basically gave us the keys to perform jazz, I learned from her how to play in style and how to push the oboe a bit far from the normal classic rules. Thank you Dorine for the good vibes you gave us!'

KLAAR VOOR JE VOLGENDE STAP?

 

MAAK DAN NU EEN AFSPRAAK!:

Helmke Jansen, hoboïste, volgde lessen muziektheater bij Dorine:

 

'In mijn masterstudie hobo had ik naast muzikale doelen ook een duidelijk persoonlijk doel: ik wilde me vrijer en losser gaan durven voelen op het podium. Ik ben daarom op zoek gegaan naar de grenzen tussen mijn klassieke achtergrond en de mogelijkheden van muziektheater. 

Het volgen van een vak bij de muziektheateropleiding vormde voor mij echt een openbaring: jaren lang op het conservatorium ligt de focus zo het instrument en de muziekstukken, dat we als klassieke musici zoveel mogelijkheden laten liggen wat betreft de daadwerkelijke uitvoering op het podium. Om ook tijdens het vormgeven van mijn master-eindexamenconcert actief te blijven kijken naar deze mogelijkheden, ben ik op zoek gegaan naar een coach.

In Dorine vond ik een fantastische coach die met mij mee kon denken wat betreft theatrale mogelijkheden, maar die ook als klassieke hoboïste kon meedenken of deze aspecten mijn hobospel en de muzikale inhoud van de stukken niet in de weg zou komen te staan. Met haar energie en enthousiasme wist ze mij uit te dagen om op zoek te gaan naar mijn eigen mogelijkheden en grenzen. En wanneer ik grenzen tegenkwam, daagde ze mij uit om bij mijzelf na te gaan waarom ik die grens daar voelde. 

Onze samenwerking leidde tot een fantastisch eindresultaat: een eindexamen waarin ik mijzelf precies heb kunnen laten zien zoals ik dat wilde en waar ik met veel trots aan terugdenk. Met als leuke bijkomstigheid dat ook de jury dit zeer goed wist te waarderen.'

 

© 2017 Dorine Schoon

  • Facebook Basic Black
  • Black LinkedIn Icon
  • YouTube Basic Black
  • Black Instagram Icon
  • Twitter Basic Black